Ze zeggen dat kokos olie goed is voor je lichaam. Maar heb je dit al gelezen?

Tegenwoordig lijkt het dat alles dat om ons heen is gemaakt van kokosnoten! Er is kokosmelk, room, kokosnootmeel, kokosnootboter, kokosnootolie, kokosnootwater en sojasaus van kokosnoot.

Kokosvleesvlees is extreem rijk aan gezonde vetzuren. De samenstelling van vet kan anders zijn als gevolg van de verschillende soorten en verwerkingsmethoden van de olie. Toch is ongeveer 90% van de kokosnootolie gemaakt van middellangse verzadigde vetzuren, en de rest is een combinatie van mono-onverzadigde vetzuren en poly-onverzadigde vetzuren. Kokosnootolie is puur, natuurlijk, heerlijk, betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar en heeft tal van gunstige eigenschappen, zoals:


Anti-inflammatoire
Anti-microbiële / infectiebestrijding (bacteriën, virussen, gist, schimmels, parasieten en protozoa)
Antioxidant (beschermt tegen vorming en beschadiging van vrije radicalen)
Anti-kankerverwekkend (remt de verspreiding van kankercellen en verhoogt het immuunsysteem)
Verhoogt de absorptie van de voedingsstoffen (dat wil zeggen vitamine A, D, E, K)
Niet-toxisch voor mensen en dieren
Door deze geweldige eigenschappen biedt de kokosnootolie een groot aantal manieren om het te gebruiken. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

Persoonlijke hygiëne en het lichaam

Oog creme
Om rimpels en wallen te verminderen, doe het onder de ogen en op je oogleden tijdens het slapen.

kneuzingen
Kokosolie zal de genezing versnellen en de roodheid en zwelling verminderen. Breng het rechtstreeks aan op de gekneusde plek.

Insectenbeten
Je moet het op een insectenbijten toepassen, en het zal de brandende en jeuk verzachten en de genezing versnellen.

Kaalheid
U moet het mixen met jojoba, lavendel, rozemarijn, ricinus, tijm, cederhoutolie en een beetje cayennepeper. Breng het mengsel aan op de getroffen gebieden en masseer het in. Dit zal de wedergeboorte van de cel ondersteunen en haaruitval verminderen.

Body Scrub
Meng kokosolie met wat zout en vryf de huid om het zacht en glanzend te maken.

Tandpasta
Meng het met bakingsoda en doe een beetje van de mix op de tandenborstel.

Makeup verwijderaar
Om de make-up schoon te maken, gebruik gewoon een katoenen pootje en een druppel kokosolie.

Luierzalf
Het verzacht de huid van je baby door kokosolie te smeren

Gezichtswas / zeep
Meng gelijke delen kokosnootolie met ricinusolie, olijfolie, amandelolie en avocadoolie. Breng het mengsel op nat gezicht aan. Laat het gedurende 2 minuten handelen, was het af en laat het drogen.

Haar gel
U moet een beetje kokosnootolie tussen de palmen wrijven en in het haar schroeven als u krullend haar of vingerkam in de hoofdhuid hebt en tot het einde komt, als uw haar golvend of recht haar is.

Massage olie
Gebruik het om de stevige en pijnlijke plaatsen te masseren, en het zal ook een aangename geur en zachte huid achterlaten.

Pre-Shave
Het zal de huid voor het scheeren voorbereiden en u helpen irritatie en beschadiging te vermijden.

Hair Conditioner
Voor een dieper behandeling moet u een eetlepel van deze olie wrijven op uw droge hoofdhuid en uitsmeren tot de uiteinden. Zet een douchekap en laat het tot de volgende ochtend zitten. Kokosolie is ook een geweldige vervanger voor een haar conditioner. U moet een theelepel kokosolie aan de uiteinden aanbrengen en de vingers door het haar voeren om de rest te verdelen.

Huid
Het verligt huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, dermatitis.

roos
Het zal de huid op de hoofdhuid hydrateren en de roosklachten verliggen. Bovendien is het ook gericht op een andere belangrijke oorzaak van roos door de olieafscheiding te regelen.

Wat een mogelijkheden heeft kokosolie allemaal. Een reden te meer om snel een potje kokosolie te halen! Deel! dit bericht met je vrienden.