Ze strooit zout in een sok en legt het vervolgens in een pan. Wat ze vervolgens doet HANDIG!

Je hebt er vast een keer mee te maken gehad oorpijn, we weten allemaal dat oorpijn erg vervelend kan zijn en vooral dat het ontzettend veel pijn kan doen. Je kunt ervoor naar de dokter gaan om een antibiotica drankje te halen, maar de kosten kunnen hoog oplopen tenzij je een goede zorgverzekering hebt afgesloten bij je verzekeraar. Natuurlijk helpt de antibiotica, maar het kan altijd lang duren voordat het in ze werk gaat.

aanhoudende-oorpijn-1

Vele onder ons hebben liever geen producten van farmaceuten. De bijwerkingen kunnen soms heftig zijn, daarom hebben we een geniale natuurlijke oplossing gevonden om van je oorpijn af te komen door middel van zout te gebruiken.

Wat heb je ervoor nodig?

– witte sokken (het is belangrijk dat ze wit zijn omdat ze anders kunnen afgeven)
– zout Behalve zout hebben we witte sokken nodig.

Het is belangrijk dat je zeezout extra grof neemt, zodat de zoutkorrels niet door de sok heen kunnen. 1 tot 1.5 kopje moet voldoende zijn om de oorpijn te laten verdwijnen.

pijn-achter-oor-768x576Bedenk een goede manier om het zout gemakkelijk zonder te knoeien in de sok te gieten. Zorg dat er een goede knoop inzit zodat er geen zout meer uit kan.  Plaats vervolgens de zout sok in een middelmatige warme pan voor 4 tot 6 minuten. Zorg dat je de sok paar keer omdraait zodat die niet te warm wordt.

Het enigste wat je nu nog hoeft te doen is voorzichtig met je hand voelen hoe warm de sok nog is zodat de patiënt zijn oren niet verbrandt. Leg de sok op het oor en op de kaak en de pijn zal binnen paar minuten sterk afnemen. Handig!

oorpijn-kind-768x602

Wij hebben dit al meerdere malen gebruikt voor ons zelf maar ook voor onze kinderen. Het werkt zo goed en het bespaart je zoveel pijn! Wat vond je van deze tip? Laat het ons weten en vergeet het vooral niet verder te delen met al je vrienden op Facebook, zodat iedereen er gebruik van kan maken!