WAARSCHUWING: Heb jij pasta van de AH, Jumbo, Lidl of Aldi in huis? Lees dit snel!

Er zijn opnieuw vervuilende stoffen aangetroffen in supermarktproducten! Helaas zijn er weer problemen aangetroffen in producten. Dit keer zijn de resultaten schokkend en wordt er ook direct opgeroepen om verschillende producten uit de supermarkten te mijden omdat er gevaarlijke stoffen in zitten. Voedselwaakhond Foodwatch heeft in verschillende producten van de huismerklijn van de Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl de gevaarlijke stof MOAH gevonden.

De minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft al eerder de supermarkten opgedragen iets aan de vervuiling te doen. Dit kan erg schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. MOAH-resten zitten vaak in gerecyclede verpakkingen. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) verdenkt de minerale olie MOAH ervan kankerverwekkend en mutageen te zijn. Wij vinden dit zeker een punt om te bespreken in de tweede kamer.

spaghetti-large

FoodWacht heeft onder andere de huismerk producten van de supermarkten in een laboratorium onderzocht. Ze hebben 12 huismerken onderzocht. Er is vooral in pasta’s zoals macaroni en tagliatelle MOAH gevonden. Daarnaast zijn er in de huismerken spaghetti van de Jumbo en Albert Heijn ook MOAH in gevonden. De stof MOAH kan mogelijk weefselschade veroorzaken.

Eet jij vaak deze pasta’s? Wij denken voortaan beter na wat we eten. Dit is een serieus probleem waar veel beter op gecontroleerd moet worden, vinden FoodWatch en de minister. Deel het bericht verder met je vrienden op Facebook!