Voedselwaarschuwing, Belangrijk!: Action haalt dit product per direct uit de schappen

Mensen die regelmatig shoppen bij de Action zullen ongetwijfeld weleens wat zoete lekkernijen meenemen.


De Action heeft een groot assortiment heerlijke koekjes en snoepjes waarvan je blijft eten. Mocht je wat zoetigheid gekocht hebben bij de Action kijk dan je keukenkastjes goed door. Er is namelijk een chocoladekoekje dat uit de schappen is gehaald.


Het gaat om Sensation choco cookies van Milka. Mocht je onlangs deze koekjes gekocht hebben kijk dan naar de houdbaarheidsdatum. Koekjes met de datum 18 november 2017 zijn uit de schappen gehaald. De reden die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aangeeft is dat dit product ei bevat. Echter staat het niet op de verpakking. De koekjes kunnen een gevaar zijn voor mensen met een ei-allergie.

Alhoewel een ei allergie maar voorkomt bij 1% van alle volwassenen wilde de Nederlandse Voedsel Waren Athoriteit geen enkel risico nemen. Bij een ei-allergie kan vonsumptie van ei leiden tot klachten van de luchtwegen, klachten van het maagdarmkanaal en in sommige gevallen tot anafylaxie.

Inmiddels zijn alle verpakkingen verwijderd uit de schappen. Mocht je een verpakking in huis hebben met datum 18 november 2017 dan kan je de koekjes terugbrengen naar de Action en je geld terug krijgen.

Deel dit bericht met je vrienden.