Pas op spoel deze dingen nooit door de gootsteen

Bijna iedereen heeft wel een vaatwasser in huis maar er zijn nog steeds mensen die geen vaatwasser in huis hebben wat uiteraard niet erg is! Als je genoeg gegeten hebt gooi je de resten meestal altijd weg in de prullenbak maar er zijn ook mensen die de etensresten wegspoelen met water door de gootsteen heen. Dit laatste kun je beter niet doen bij verschillende dingen!

Als je etensresten probeert weg te spoelen door de gootsteen is de kans groot op verstoppingen in de afvoer en mogelijk ook in de leidingen. Als je gootsteen verstopt is en je kunt het zelf niet oplossen moet je een loodgieter inhuren om het probleem op te lossen. Als de verstopping nog groter wordt komt er zelf een rioolservice bedrijf bij kijken om het probleem op te lossen.

Uiteraard kun je dit probleem vrij eenvoudig oplossen door goed op te letten wat je door de gootsteen wegspoelt. Er zijn namelijk een aantal voedingsmiddelen die niet goed zijn voor het milieu en vooral ook niet voor de afvoer!

1 Olie om in te bakken

Eten wat wordt gebakken in olie is een van de grootste veroorzakers van verstoppingen. Als je de olie mengt met ander vuil wordt het een groot stuk wat zich in de afvoer gaat zitten. Naast olie moet je mayonaise, boter en margarine ook nooit door de gootsteen heen spoelen!

2 Eierschalen

Eierschalen die je weggooit door de afvoer zijn ook schadelijk voor de leidingen. Als er al andere etensresten zijn in de leidingen dan zorgen eierschalen er juist voor dat de blokkades alleen maar groter worden in de afvoer.

3 Koffieprut

Resten van koffie zijn niet oplosbaar in water, hierdoor gaat het vastkleven aan de leidingen van de afvoer waardoor de andere voedingsmiddelen er alleen maar voor zorgen dat de verstopping veel groter wordt in de afvoer. Koffie prut kun je het beste in de vuilnisbak gooien om verdere problemen te voorkomen.
4 Rijst

Een rijstkorrel spoelt gemakkelijk weg door het afvoerputje maar als het eenmaal in de afvoer leiding zit zal de rijstkorrel groter worden als het in aanraking met water is gekomen. Dit zorgt al snel voor een grote verstopping die vaak een loodgieter moet komen oplossen wat veel geld kost!

5 Meel

Meel in combinatie met water verandert snel in een soort slijm. Dit is absoluut niet goed als dit slijm verstopt zit in de afvoer.

6 Productiesticker

Productiestickers van bijvoorbeeld fruit of groentes laten gemakkelijk los in water. Helaas zijn deze stickers slecht oplosbaar in water wat er dus voor zorgt dat ze filters in de leidingen kunnen blokkeren wat zich kan omzetten in een grote verstopping!

Deel deze belangrijke voedingsmiddelen verder met alle huishoudens in de wereld om veel problemen en geld te besparen!