Op welke plek kom jij het snelst aan? Dit is de oorzaak. Handig om te weten.

Ruim de helft van alle Nederlandse heeft enige mate van overgewicht. Dit varieert van een paar pondjes teveel tot morbide obesitas. Mensen met overgewicht ondernemen vaak diverse afval pogingen met wisselend succes.

Helaas zijn er zones in het lichaam die niet mee willen werken bij het afvallen. In dit artikel leggen we je uit waarom je nu juist zwembandjes hebt, dikkere bovenbenen of veel buikvet.

Het bovenlichaam:
De belangrijkst oorzaak van vetafzetting op je boevenlichaam is de voeding de je neemt. Bij veel vet in je bovenlichaam is de kans groot dat je veel suikers tot je neemt. Een belangrijke stap voor de afname van het vetpercentage in je bovenlichaam kan zijn door de hoeveelheid suiker te minderen. Dus vervang je frisdrank voor een glas water. Wat ook belangrijk is om dagelijks minimaal 30 minuten te sporten.

Billen en bovenbenen

Oorzaak van bovenmatig vet op billen en bovenbenen kan de hormoonhuishouding zijn. Dit kan voorkomen tijdens de puberteit of menopauze als de hormoonhuishouding uit balans is. Belangrijk is om veel te bewegen. Wees matig met alcohol en laat de sigaretten links liggen om dit deel van je lichaam slank te houden.

Zwembandjes

Een oorzaak van de zwembandjes of lovehandles is stress. Mensen die hoge druk ervaren neigen ernaar om snel iets zoets te pakken. Even de hand in de snoeppot. Om meer rust in je hoofd te vinden kunnen ontspanning oefeningen of Yoga goed helpen.

Buikvet
Was je vroeger fanatiek met sporten en is dit nu minder geworden dan is de kans groot dat het vet zich afzet op je buik. Pas daarom altijd je dieet aan als je minder gaat bewegen. Een andere oorzaak kan zijn de hoeveelheid alcohol die je nuttigs. Het heet niet voor niks een bierbuik. Als je matigt met alcohol zal je vlot merken dat je buikomvang stukken minder wordt.

DEEL dit artikel verder met je vrienden op Facebook!