Neem dagelijks een glas kokoswater. Je valt er niet alleen van af, het heeft ook 5 andere voordelen voor je gezondheid

De kokosnoot is een heerlijke vrucht. Lastig om open te krijgen. Maar voor je inspanning wordt je beloond met het heerlijke vruchtvlees en kokosmelk.

Je hebt waarschijnlijk al wel eens gelezen over de toepassing van kokosolie voor het bakken en braden van je voedsel. Wist je dat kokoswater ook zeker je aandacht verdiend. Kokoswater is calorie-arm, rijk aan vitamine C en de mineralen calcium, mangaan, aminozuren en kalium. Als je de zeven redenen leest om regelmatig kokoswater te drinken zal je zeker naar de supermarkt snellen voor een fles kokoswater.


1. goed voor  je cholesterolspiegel

Regelmatig kokoswater drinken kan het cholesterol gehalte in je lichaam flink doen verminderen. Het verhoogt tegelijkertijd het goede soort, HDL-cholesterol. Deze HDL cholesterol  beschermt je tegen beroertes, hartinfarct en hoge bloeddruk.

2. Verbetert je spijsvertering

De vezels waar kokoswater rijk aan is zorgen voor een vol en verzadigd gevoel. Je hebt minder de neiging om ongezonde tussendoortjes te snacks.  Het verbetert ook je metabolisme en stofwisseling. Hierdoor val je sneller af.

3. Controle over je bloedsuikerspiegel

Dit drank bevat weinig suikers en is rijk aan anti-oxidanten. Kortom het perfecte drankje voor diabetici.

4. Geeft je een boost energie

Vergeet de Red Bull en de andere energie drankjes. Vanwege het hoge gehalte aan elektrolyten, kan kokoswater de zoutbalans in je lichaam herstellen en voor hydratatie zorgen. Het bevat goede koolhydraten, waardoor je energiepeil ook wordt verhoogd.

5. Behandelt huidinfecties

Kokoswater heeft anti-schimmel, anti-virale en anti-bacteriële eigenschappen. Door wat kokoswater aan te brengen op je huid zullen de infecties afnemen.

6. Voorkomt voortijdige tekenen van veroudering

De antioxidanten in het kokoswater beschermen je huid tegen oxidatieve stress. Het kan je helpen om kleine rimpels te vermijden en de tekenen van veroudering te vertragen.

7.  Reinigt je huid en verwijdert puistjes en mee-eters

Gebruik kokoswater als gezichtsreiniger. Het helpt je poriën te openen en reinigt tevens de huid.

Kokoswater is niet alleen lekker maar heeft ook nog eens vele gezondheidsvoordelen. Deel! dit artikel met je vrienden.