Met slechts 1 ingrediënt uit de keuken verwijder je al je bacteriën uit je wasmachine

Tegenwoordig is een wasmachine niet meer weg te denken voor veel huishoudens. Toen wij net onze eerste huis met hypotheek kochten kon een wasmachine uiteraard niet ontbreken. Met een wasmachine kun je natuurlijk heel je was lekker stralend schoon en fris krijgen maar we vergeten hierbij een belangrijk ding.

De wasmachine moet ook regelmatig zelf schoongemaakt worden om vieze geuren en bacteriën te verwijderen en vooral ook te voorkomen. Wanneer is jullie wasmachine voor het laatst schoongemaakt?

Je hebt er in principe maar 1 product voor nodig wat je waarschijnlijk al in huis hebt liggen. Dit product kun je dus perfect gebruiken om je wasmachine mee schoon te maken. Het is eenvoudig om je wasmachine zelf schoon  te maken.

Het product wat je nodig hebt om je wasmachine eenvoudig te reinigen is namelijk een vaatwastablet. Een vaatwastablet gebruik je uiteraard om je bestek, glazen en borden mee schoon te krijgen maar dit werkt ook perfect voor je wasmachine. Het is wel belangrijk om je vaatwastablet zonder plastic omhulsel te gebruiken.

Hoe ga je te werk?

Je pakt een tablet die je vervolgens in het bakje doet waar je normaal gesproken het wasmiddel in doet. Dit draai je op een wasprogramma van 40 graden. Het geweldige resultaat hiervan is dat de wasmachine zelf ook lekker fris gaat ruiken. Daarnaast verwijder je hiermee de vieze bacterien.

Herhaal deze schoonmaak tip elke 3 maanden. Als je dit elke 3 maanden doet dan weet je zeker dat de wasmachine vrij blijft van schadelijke bacteriën.

Vond jij deze schoonmaak tip handig? Deel hem dan vooral verder met alle andere huishoudens!