Met deze 7 kruiden reken je af met slijm in je keel en luchtwegen

Jaarlijks trekt er in het najaar een Griepgolf over Nederland. Helaas is er geen Medicijn tegen griep. Allen de symptomen kan je wat verzachten.


Veel mensen kiezen voor een Griepprik. Nadeel van deze prik is dat een Griep virus zich blijft ontwikkelen. Ondanks de prik kan je toch nog ziek worden. Gelukkig kan de natuur ook meehelpen met het voorkomen van Griep symptomen en het verminderen van slijm in de keel en luchtwegen. We hebben een lijstje gemaakt met 7 kruiden die misschien wel in jouw tuin groeien.

1. Munt


Munt smaakt heerlijk in je thee of Mojito het heeft ook andere toepassingen. De menthol in munt ontspant de spieren van de luchtwegen en helpt met het oplossen van de slijm in de luchtwegen.

2. Zoethout

Een gezond alternatief voor snoepgoed. Tevens bevat zoethout meer dan 20 triterpenoïden en 300 flavonoïden. Een eigenschap van deze stoffen is dat ze een ontstekingsremmende werking hebben.

3. Oregano

Het Italiaanse kruid Oregano is een krachtige natuurlijke antivirale en antioxidant. Oregano zit vol vitaminen en andere voedingsstoffen. Last van griepverschijnselen voeg dan een paar druppels oregano olie toe aan een glas water vlak voordat je gaat slapen.

4. Tijm

De oude Romeinen gebruikte dit kruid al voor geneeskundige toepassingen. Tijm staat bekend om zijn antibacterieel werking.

5. Knoflook
Knoflook is een krachtig natuurlijke antibiotica. Knoflook kan je rauw eten. Maar voor je omgeving is het misschien beter om het in de vorm van capsules te gebruiken. Knoflook werkt goed tegen huidinfecties en rekent af met andere bacteriën in je lichaam. Voeg bij een opkomende verkoudheid knoflook aan je maaltijd toe.

6. Eucalyptus

eucalyptus branch

De dampen van Eucalyptus zorgen ervoor dat de blaasje in je longen open komen te staan zodat je vrijlijk kan ademen.

7. Salie
De samenpen van saliebladeren behandelen longziekten en sinusitis.

Heb jij er ooit bij stil gestaan dat anti-griepmiddelen gewoon in je tuin kunnen groeien? DEEL! dit bericht met je vrienden.