HUH een broodje kroket is net zo gezond als een broodje kaas!

Als je bij een groot bedrijf werkt zit er vaak een kantine bij die broodjes verkopen. Broodjes kaas of een broodje kroket staan vaak op het menu. Je zult waarschijnlijk het vaakst voor een broodje kaas kiezen, omdat dit gezonder is dan een broodje kroket, maar is dit ook wel echt zo?

Als je alleen puur naar de calorieën kijkt, dan zou je natuurlijk denken dat een kroket ongezonder is. We hebben een aantal feiten op een rijtje gezet: in een normale kroket (70 gram) zitten 165 calorieën, terwijl één plak (30 gram) 48+ kaas 114 calorieën bevat.

Broodje-Kroket-1024x682

Foto: Grootmeester.nu

We vergeten alleen dat je meestal 2 plakken kaas doet op je brood, dan kom je totaal al uit op 228 calorieen. Daarnaast doen veel mensen er nog boter of margarine op, dit maakt het nog meer. Daarnaast zit er in kaas veel vet, waarvan zo’n 66% verzadigd is. Een kroket bevat maar 33% verzadigd vet, eigenlijk de helft van kaas dus. Kijk je alleen puur naar het vet % dan is een kroket absoluut gezonder.

Ook zitten er natuurlijk een aantal voedingstoffen in de verschillende producten. Ik een kroket zit veel ijzer en vitamine B1,B3,D en E. Kaas is weer rijk aan zout, magnesium, calcium, vitamine A,B2,B11 en B12. Het woord ‘gezond’ geven we de kroket natuurlijk ook niet, maar in vergelijking met een broodje kaas kan het geen kwaad om af en toe een broodje kroket te nemen!

DEEL dit resultaat verder met je vrienden