Een scheet laten kan een levensreddend signaal zijn. Deze 5 belangrijke punten moet iedereen gezien hebben!

Vandaag de dag zijn er veel mensen vies van allerlei dingen. Begrijp ons niet verkeerd, wij begrijpen waarom mensen een bepaalde gedachtegang hebben over bepaalde rondzwevende gassen. Wist je dat deze gassen juist veel betekenen over een gezonde levensstijl? Een gezonde levensstijl bestaat niet alleen maar uit gezond eten, sporten en afvallen. Om die reden is het belangrijk om er open over te zijn.

scheet-696x364

We gaan het hebben over lichaamsgassen, scheten, winden, poepjes of hoe jij het wilt noemen. Maar wist je dat lichaamsgassen veel kunnen vertellen over je algemene gezondheid? Wij hebben 5 gezondheidsvoordelen hieronder op een rijtje gezet:

1 Je herkent het vast wel, je hebt lekker gegeten maar eigenlijk heb je net teveel gegeten. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel. Als je dan gewoon een scheet laat kan dit meteen voor een opgelucht gevoel zorgen.

2 Scheten laten is goed voor de gezondheid van je darmen. Als je lichaam iets wilt moet je het ook laten gebeuren. Probeer dus nooit een scheetje in te houden, op lange termijn kan dit voor serieuze gezondheidsklachten zorgen voor je darmen.

3 Scheten geven je een waarschuwing. Dit klinkt raar maar als je een scheet laat kan je hier aan merken of er iets mis is met je lichaam. Als het extreme geuren zijn of dat je merkt dat scheten pijn doen, kan dit een waarschuwing zijn dat er iets mis is met je milt.

scheet4

4 De lucht van scheten is zelfs goed voor je, ja je hoort het goed! Kleine hoeveelheden hydrogeen sulfide wat in je scheten zit is gezond voor je. Dit had je niet verwacht he?

5 Het helpt goed om een balans in je dieet te houden.

Onze scheten kunnen ons goed helpen bij een evenwichtig dieet. Scheten geven namelijk een goede indicatie over wat we moeten eten. Verschillende voedingswaren leveren verschillende soorten winden op, zodat we weten wat we teveel en misschien te weinig eten. Als je geen of nauwelijks scheten laat, kan dit betekenen dat je mogelijk meer vezels nodig hebt.

Vond je dit een leuk artikel? Laat het ons weten en DEEL dit artikel verder met de scheten laters op Facebook!