Drink jij elke ochtend koffie? DIT doet het drankje met je lichaam!

Mensen drinken al honderden jaren koffie. Het geliefde drankje wat dagelijks veel wordt gedronken uit je eigen koffiemachine , koffie op kantoor of koffie in een restaurant of hotel. Dat is natuurlijk niet gek want koffie geeft je een goede energie boost, maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Geneeskundige doktoren en gezondheid experts raden het aan om koffie te drinken. Koffie beschermt je lichaam onder andere tegen diabetes, Parkinson en leveraandoeningen. Bovendien helpt koffie ook nog eens goed voor het versterken van je hart, ook niet onbelangrijk!

koffie-drinken-gezond

Tegenwoordig is er keuze genoeg, koffie wordt tegenwoordig op verschillende manieren geserveerd. Koud, warm, met melk of zonder melk, er is voor ieder wel wat beschikbaar wat die lekker vind. We hebben een aantal feiten op de volgende pagina op een rijtje gezet, wat koffie nog meer met je lichaam kan doen als je het geconsumeerd hebt.

Hieronder hebben we beschreven hoelang koffie nog een goede werking heeft op je lichaam nadat je het hebt geconsumeerd.

1. In de eerste 10 minuten nadat je de koffie hebt gedronken zal je bloeddruk en hartslag worden verhoogd en de cafeïne zal je bloedstroom ingaan.
2. Na 20 minuten zal je, je eigen minder moe voelen en meer gefocust. Dit komt omdat het magische effect van koffie een connectie creëert tussen cafeïne en je hersenen. Het resultaat: Hierdoor krijg je meer energie!
3. Ongeveer 45 minuten later zal je lichaam veel meer serotonine produceren dan normaal. Dit is een stofje in je lichaam om vooral het gevoel van blijdschap te versterken.

koffie
4. 4 uur laten kan je er nog steeds profijt van hebben. Je lichaamscellen werken nog steeds hard om energie te produceren en dit is de reden dat je lichaamsvet begint te verbranden zonder enige moeite! Ben jij een koffie fan? Laat het ons weten en vergeet dit belangrijke nieuws vooral niet verder te delen met alle koffie liefhebbers op Facebook!