Dit zijn de 8 meest effectieve manieren om te stoppen met roken.

Maandelijks worden in Nederland wel duizenden stoppen met roken pogingen ondernemen. Veelal met wisselend succes. Roken is in Nederland immers een nog steeds veel voorkomende verslaving. De overheid is niet voor niets al jaren bezig om het aantal rokers om laag te brengen door middel van reclamespotjes en waarschuwingen op sigarettenpakjes.


Rokers hebben een hoger risico op overlijden. Dit komt door het inademen van meer dan 7000 ingrediënten, zoals arseen, butaan (gas voor brandertjes), koolmonoxide (wat er voor zorgt dat je cellen niet de hoeveelheid zuurstof krijgen die ze nodig hebben) en kleine glasdeeltjes die je longen openhalen om de afgifte van nicotine te verbeteren. Genoeg redenen om te stoppen. we hebben 8 supertips voor je verzameld die je zullen helpen bij het stoppen met roken.


1. Acupunctuur

Veel mensen hebben baat gehad bij deze Oosters geneeswijze accupunctuur. Door naalden in te brengen op de juiste drukpunten neem de lust naar een sigaret af.

2. hypnotherapie

Met hypnose raak je in een een trance. In deze trance kan je subtiel beïnvloed worden. Een goed hypnotiseur kan negatieve associaties oproepen met een sigaret zodat je er nooit geen zin meer in hebt

3. Sporten

Ne een stop poging loont het ook om intensiever te gaan sporten. Na 5 kilometer hardlopen heb je minder zin om een sigaretje op te steken.

4. Magnesium

Magnesium helpt met het afbouwen van je nicotine verslaving door het effect van nicotine op je NMDA receptoren te verminderen. Je NDMA receptoren regelen de vrijstelling van dopamine (belongings centrum)

5. Nicotine pleisters

Met een nicotine pleister krijgt je lichaam nog wel nicotine binnen maar niet meer de chemische stoffen die in een sigaret zitten. In de eerste weken kunnen deze pleisters soelaas bieden. Wel is het raadzaam om het gebruik van deze pleisters af te bouwen.

6. Hersentraining

In 2014 is op een Amerikaanse Universiteit een onderzoek gedaan door rokers bloot te stellen aan de geur van rottende vis als ze een sigaret opsteken. Door de associatie die je maakt krijg je minder zin om shagje te bollen.

7. Limoen

De schil van een limoen is net een natuurlijke nicotine kauwgom. Maar een stuk gezonder en goedkoper. Probeer het eens als de behoefte aan een sigaret ondragelijk wordt.

8. Mediteren
Focus je op een punt en zet je gedachten opzij tijdens een meditatie sessie.

Dit moet je ook zien