Dit zijn 6 erg gevaarlijke gewoontes waar je mee moet stoppen voor het slapen gaan!

Om dagelijks goed te functioneren heb je voldoende slaap nodig. Het is daarom belangrijk om voldoende schaap te pakken. Om goed de slaap te kunnen vatten zijn er 6 gewoontes waar je absoluut mee moet stoppen.


We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Skip de power naps en dutjes

Tussen de middag een powernap of een dutje? Absoluut niet doen. Een powernap is funnest voor een goed slaapritme.


2. Vermijd kouden voeten
Zorg dat je met warme voeten in je bed stapt. Stap je met koude voeten in bed is je lichaam druk bezig je lichaam weer warm te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je lastiger in slaap komt.

3. Laat een half uur voor je gaat slapen elektronische apparaten links liggen
Het felle licht dat afkomt van je telefoon en tablet scherm beïnvloed de aanmaak van melatonine. Zodoende kom je lastiger in slaap.

4. plan je eetmomenten.
Neem je laatst maaltijd maximaal 3-4 uur voordat je gaat slapen. Als je lichaam nog bezig is met het verteren van voedsel is het lastiger om in slaap te komen.

5. Zorg overdag voor voldoende daglicht
Zorg overdag voor voldoende daglicht. Maak tussen de middag een ommetje. Zeker in de wintermaanden kan je snel te weinig daglicht krijgen. Met te weinig daglicht raakt je bio ritme in de war. Hierdoor is het lastiger voor je om in slaap te komen.

6. Water drinken.
Water drinken voordat je naar bed gaat zal ertoe leiden dat je met een vol gevoel in je bed gaat liggen. Dit zal ervoor zorgen dat je een slechte nachtrust hebt.

Dit moet je ook zien