Dit zijn 6 BELANGRIJKE aanwijzingen die duidelijk maken dat je teveel suiker eet!

Iedereen weet dat suiker niet goed is voor je gezondheid. Je wordt er snel dik van en het is lastig om te weten wanneer je teveel suiker binnen krijgt. Er zijn veel dikmakers producten op de markt zoals energie drankjes, snoep chips of chocolade waar erg veel suikers in verwerkt zitten.

Natuurlijk is het lekker, maar goed voor je is het zeker niet! Mensen die graag willen afvallen proberen ook via een voedingsschema minder suiker te eten, maar wanneer weet je nou precies wanneer je teveel suiker binnenkrijgt?

Heap of Sugar

Wij hebben 6 belangrijke wetenschappelijk onderzochte aanwijzingen op de volgende pagina op een rijtje gezet. Zo weet je precies wanneer je teveel suiker binnen hebt gekregen en hoe je het gemakkelijk kunt verminderen. Deze aanwijzingen helpen veel mensen op minder suiker te eten!

Gebrek aan energie en moeheid

Iedere dag moe zijn is een belangrijk signaal dat je teveel suiker eet. Het geeft je dan wel een soort van energie boost maar even later voel je jezelf nog slechter als eerst.

Dagelijkse trek in suikers

De kans dat je teveel suiker binnen krijgt als je heel de dag zin hebt in lekkere zoetigheden is groot. Als je het gevoel hebt dat je vaak snacks eet zoals snoep,chips of koekjes is het misschien tijd om je levensstijl direct om te gooien.

Regelmatig griep en verkoudheid

Ben jij vaker ziek dan andere? Dan kan dit een teken zijn dat je teveel suikers binnenkrijgt.Op het moment dat je teveel suiker eet verzwakt je immuunsysteem en verzwakt dus ook de natuurlijke gave om je lichaam te beschermen tegen ziektes.

teveel-suiker

Het brein wordt mistig (vooral vlak na de maaltijd)

Je hebt hier het vaakst mee te maken als je  een te lage bloedsuikerspiegel hebt. Op het moment dat je teveel suiker eet zal je bloedsuikerspiegel aanzienlijk stijgen. Een slechte regulering van de bloedsuikerspiegel is de oorzaak van een verzwakt beoordelingsvermogen en andere cognitieve problemen.

Voet- en huidproblemen

Suiker heeft een inflammatoir effect op het lichaam en het draagt ook zeker bij aan ontstekingen van de huid. Als je vaak last hebt van een te droge huid, eczeem of acne kan dit een teken zijn dat je dagelijks teveel suikers eet.

Weet je nu of je teveel suikers eet? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. Vergeet dit bericht niet verder te delen met je vrienden op Facebook!