Dit is de reden waarom je azijn moet toevoegen aan je wasgoed

Je kleding en ondergoed wassen is niet altijd leuk om uit te voeren maar helaas moet het wel anders kom je zonder schone kleding te zitten. Bijna iedereen heeft een wasmachine wat vaak eenmalig hoge kosten heeft maar tegenwoordig kun je ook een wasmachine huren zonder dat je daarvoor meteen grote uitgaven moet doen. Veel starters die net hun eerste huis hebben gekocht via een makelaar nemen bijna altijd meteen een wasmachine erbij als eerste aankoop voor in het huis.

Het toevoegen van wasverzachter aan bijvoorbeeld de kleding moet je altijd doen tijdens het wassen. Onze oma vertelde aan ons dat je azijn moet toevoegen voor de wasmachine, dit was dus de moeite waard om te proberen aangezien azijn ook goedkoop is om in te kopen.

Wasverzachters kunnen overigens ook chemicaliën bevatten die de elasticiteit van het kledingstuk verminderen, met de geuren die giftig kunnen zijn. Witte wijnazijn geeft precies hetzelfde effect als wasverzachter. Ook is witte wijnazijn onschadelijk wat ook positief is voor je gezondheid en het milieu.

Om er voor te zorgen dat je wasgoed fris ruikt kun je ervoor kiezen om etherische oliën zoals lavendel toe te voegen zodat je kleding lekker ruikt! Hieronder leggen we precies uit hoe je te werk moet gaan. Het is heel erg simpel, ook heb je de meeste middelen al in huis om deze tip van onze oma zelf uit te proberen thuis!

Hoe ga je te werk?

Als eerste stap pak je een trechter om de azijn in een spuitfles te gieten. Vervolgens gebruik je voor elke theekop azijn die je toevoegt 10 tot 15 druppels etherische oliën. Doe de spuitfles goed dicht en schud het mengsel langzaam door elkaar. Zorg er goed voor dat je het mengsel altijd schud als je het gaat toevoegen aan de wasmachine.

Het resultaat is geweldig! Wat vond jij van deze tip? Deel hem vooral verder met alle andere huishoudens in de wereld!