Dit gebeurt er met je lichaam als je een maand lang geen alcohol drinkt

Lekker een biertje of wijntje naar een dag hard werken. Bij veel mensen hoort het erbij. Voor veel mensen is het drinken van alcohol een vaste gewoonte die er gewoon bijhoort.


Als je ’s avonds een wijntje hebt gedronken kan je jezelf de volgende ochtend een beetje suf voelen. Laat staan als je jezelf een avond flink hebt laten gaan. Alchohol heeft nog meer effecten op je lichaam dan alleen maar een kater. Steeds meer mensen besluiten daarom radicaal om een maand lang de alcohol te laten staan. Wist je dat een maand niet drinken de volgende effecten op je lichaam kan hebben.


Gewichtsverlies.

Een glas alcohol is een ware caloriebom. Denk aan 200 -700 calorien per glas. Alcohol zit ook vol met suikers die invloed hebben op je spijsvertering. Zo heb je naar een paar glazen sneller de neiging om te grijpen naar een vette hap

Het belemmerd je spiergroei.

Als je regelmatig sport dan hebben je spieren rust nodig om te herstellen. Alcohol voorkomt dat lichaam de rust krijgt die nodig is wat je herstel in de weg zit.

Meer energie gedurende de dag

Regelmatig alcohol drinken heeft effect op je slaap patroon. Zonder alcohol word je niet meer moe wakker en is de kwaliteit van je slaap beter.

Met alcohol val je sneller in slaap maar het vermindert je REM slaap. Dit is het moment van slapen waarop je lichaam informatie verwerkt en herstelt.

Gewichtsverlies.

In alcohol kan makkelijk tussen de 200-700 calorieën zitten. Alcohol zit ook vol met suikers die je spijsvertering aanpassen. Zo ben je bijvoorbeeld sneller geneigd om naar junkfood te grijpen omdat je de behoefte hebt aan vettig/hartig eten,

Het belemmerd je spier ontwikkeling.

Als je regelmatig sport dan hebben je spieren rust nodig om te herstellen. Alcohol voorkomt dat lichaam de rust krijgt die nodig is wat je herstel in de weg zit.

Meer energie gedurende de dag

Met een borrel op val je sneller in slaap. Dat is een feit. Echter heeft alcohol wel effect op je REM slaap. Je wordt ’s nachts sneller wakker. Zodoende pak je minder rust wat weer invloed heeft op je fitheid.

Je voelt je gelukkiger zonder alcohol

Alcohol versterkt je gevoelens. Je wordt er vrolijker van maar heb je gevoelens van depressie dan heeft worden ook deze gevoelens versterkt. Als je jezelf wat minder voelt moet je zeker niet naar de fles grijpen.

Je huid gaat weer stralen

Alcohol droogt je lichaam uit. Dit zorgt voor een droge en geïrriteerde huid.Eventuele schade aan je lever is ook zichtbaar aan je huid. Door een maand te stoppen met alchohol heeft je huid de tijd om te herstellen.

Je bespaart geld

Een open deur misschien maar alchohol is nu eenmaal duurder dan frisdranken. Bovendien 10 Spa Rood sla je niet zo snel achterover. Een maand geen alcohol zal je zeker merken in je portemonnee.

Durf jij de uitdaging aan om een maand geen alcohol te drinken.