Dit gebeurt er met je lichaam als je dagelijks een avocado eet. De feiten op een rijtje

De avocado is een binnen een paar jaar tijd uitgegroeid tot een zeer populaire vrucht. Supermarkten kunnen deze vrucht niet meer aanslepen. Dit komt mede door de vele foodblogs, YouTube en diverse dieet goeroes.

Een Avocado is momenteel de meest gefotografeerde vrucht op Instagram. Avocado is ook heerlijk voor door je salade op je boterham of bij een gerecht in combinatie met kip. We hebben voor je alle gezondheidsvoordelen van de avocado op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel zal je naar de supermarkt snellen om een paar avocado’s te halen.


Het helpt je op gewicht te blijven.

Als avocado liefhebber zal je waarschijnlijk wel weten dat het consumeren van deze vrucht een verzadigd gevoel geeft. Je hebt na het eten van avocado minder behoeft om er nog extra bij te snoepen. Dit helpt dus om je BMI op pijl te houden. Onderzoeken hebben ook aangetoond dat mensen die regelmatig een avocado eten een aanzienlijk lager BMI hebben.

Goed voor ogen en huid

Avocado’s zitten boordevol gezonde voedingsmiddelen die goed zijn voor je ogen en huid. De stoffen in de vrucht zullen het verouderingsproces doen afnemen. Je huid blijft er jonger uitzien. Daarnaast verscherpen de stoffen in de avocado je gezichtsveld.

Reduceert de kans op hart- en vaatziekten.
De onverzadigde vetten remmen je cholesterol gehalte. Daarnaast wordt de bloedtoevoer in je lichaam verbetert door de anti-oxidanten die deze vrucht rijk is.

Het vermindert de kans op kanker

Een avocado per dag kan de kans op mond-, borst- en prostaatkanker verkleinen. Dit komt doordat er vele fytochemicaliën in avocado’s zitten. Kortom een reden te meer om dagelijks een avocado te nuttigen.

Ben jij ook dol op deze vrucht? Deel! dit bericht met je vrienden.