Dit gebeurt er met je lichaam als je 3 dadels per dag eet!

Een dadel is een vrucht van de dadelboom. Ze groeien in trossen aan deze boom. De oorsprong van de dadel is afkomstig uit het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. Eeuwenlang worden er dadels geteeld. Naast dat een dadel zeer smakelijk is kennen dadels ook zeer gunstige effecten op je gezondheid.

Dadels zijn een gezonde bron van vezels, vitamines en mineralen. Dadels bevatten onder andere: calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper en magnesium. Kortom ware vitaminebommen. Regelmatig dadels toevoegen aan je maaltijd heeft een aantal gunstige effecten op je welzijn die je zullen verbazen.

1. Extra energie. Een natuurlijk shot Red-Bull
Dadels bevatten veel natuurlijk suikers die zorgen voor een natuurlijke energie boost. Heb je een suiker dip neem in plaats van een handje drop een handje dadels.

2. Voorkomt bloedarmoede
Net als biefstukken bevatten dadels ook veel ijzer. Ijzer is noodzakelijk voor het aanmaken van rode bloed lichaampjes. Hou je ijzerwaarde op peil door regelmatig dadels te eten.

3. Reinigt je lever
Dadels bevatten stoffen die helpen bij het reinigen van je lever. De afvalstoffen in de lever worden sneller afgebroken bij het regelmatige consumeren van een dadel.

Lees verder op de volgende pagina voor meer superkrachten die een dadel bevat.