Deze koolhydraat arme courgettekoekjes zijn echt heerlijk voor elke gelegenheid!

Courgettekoekjes zijn echt super lekker voor elke gelegenheid! Ze zijn gezond, ze smaken echt heerlijk en ze zijn erg leuk om te maken voor een feestje. Meestal zie je de standaard hapjes op een feestje zoals chips, nootjes en een bittergarnituur. Met deze gezonde courgettekoekjes ben je erg origineel en we weten zeker dat je vrienden en familie het recept willen weten.

Wat heb je allemaal nodig?:

  • 2 courgettes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram gesneden bieslook
  • 1 theelepel oregano
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Snufje zout en peper
  • 1 ei

courgette

Bron foto: Zoetrecepten

Hoe maak je het?

Als eerste stap begin je met de courgettes goed schoon te maken, vervolgens kun je ze goed raspen. Bewaar de geraspte courgette in een kom en voeg hier vervolgens lekker wat zout aan toe. Je kunt dit mengsel nu even 15 minuten aan de kant zetten. Verwarm de oven voor op 200 graden wanneer de twintig minuten voorbij zijn. Pak alle courgetterasp goed samen en knijp al het vocht eruit in een schone theedoek.

Leg de courgetterasp in een kom en voeg hier vervolgens de heerlijke Parmezaanse kaas, bieslook, oregano, knoflookpoeder snufje peper en het ei eraan toe roer het vervolgens goed door elkaar heen. Als ene laatste stap kun je de bakplaat bekleden met bakpapier. Verdeel het beslag mooi in zes stukken en maak hier vervolgens mooie vierkantjes van op het bakpapier.

Laat de courgettekoekjes voor ongeveer 30 tot 40 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna 10 minuten afkoelen en serveer ze met een lekkere dip! Wat vind jij van dit gezonde snack recept? Laat het ons weten en DEEL het recept vooral verder met je vrienden op Facebook!