Deze 7 signalen geeft je lichaam af als je te weinig water hebt gedronken. Negeer deze Nooit!

3. Hoofdpijn
Een oorzaak van uitdroging kan een zeurende hoofdpijn zijn. Hoe herken je nu een hoofdpijn veroorzaakt door te weinig vochtinname. Je zult merken dat bewegen je hoofdpijn alleen maar verergert. Kijk je naar benden voel je gelijk een misselijkheid opkomen. Dergelijke hoofdpijn ontstaat bij te weinig vocht in je lichaam. Herken je deze signalen drink dan langzaam een glas water leeg. Na 10 minuten zal je jezelf veel beter voelen.

4. Droge mond
Bepaalde medicijnen kunnen een droog gevoel in de mond veroorzaken. Gebruik je echter geen medicijnen dan is een droog mond gevoel het eerste teken van een vochtgebrek. Neem dan snel een extra slok water. Een droge mond kan schade veroorzaken in je mondholte een reden te meer om altijd een flesje water of Dopper bij de hand te hebben.

5. Kleur van je urine
Is je urine donker van kleur dan duidt dat op een vochttekort. Een bruin gekleurde urine is helemaal foute boel. Dit duidt op ernstige uitdroging. Kortom hoe donkerder de kleur van je urine hoe groter de uitdroging. Neem langzaam wat extra vocht tot je bij een donkerdere urinekleur.

6. Hongergevoel
Verwar een hongergevoel nooit met een dorstig gevoel. Heb je honger heb je vaak de neiging om wat ongezonde snacks te nemen. Een snoepje, zakje chips, kaasblokje. Vaak nemen een paar slokken water het hele hongergevoel al weg. En nog beter voor de lijn ook.

7. Duizeligheid
Herken je dat gevoel na een zware inspanning. Je hebt 10 kilometer hard gelopen en opeens begint het te tollen. Krijg je dit gevoel zonder sportieve inspanning dan is dat een teken van een vochtgebrek. Neem langzaam wat slokjes water tot je en de duizeligheid zal snel verdwenen zijn.

DEEL deze belangrijke signalen verder met je vrienden!