De reden waarom ze een sok vult met zout is geniaal!

Als je een beetje hoofdpijn hebt, last van je kaak of tandpijn ben je snel geneigd om een paracetamol te pakken. Twee paracetamol met een glas water en de hoofdpijn zakt snel weg.

Het nadeel van het gebruik van paracetamol of zelf antibiotica is dat je er immuun voor kan worden. Na verloop van tijd werken deze middeltje niet meer. Daarnaast kan het gebruik van medicijnen ook slecht zijn voor je lever en nieren. Je lichaam is toch een tempel die je zo gezond mogelijk moet houden. Daarom hebben we nu een gouden tip voor je om je hoofdpijn te lijft te gaan. Het enigste wat je nodig hebt is een witte sok en zout! Lees verder hoe dit werkt.

Wat heb je nodig:

  • 1 Sok
  • 1.5 kopje zeezout

Het enigste wat je nu nog hoeft te doen is de sok in een pan leggen. Zet de pan vervolgens aan op een laag vuurtje, het is daarbij belangrijk dat je de sok om de 20 seconden omdraait voor gedurende 2 minuten. Als je dit namelijk niet doet verbrand de zeezout en hierdoor werkt deze tip minder effectief.

Plaats de sok op je slaap, let op dat die niet heel heet is vooral voor kleine kinderen moet je hiervoor goed opletten. Voel eerst met je hand aan de sok om brandwonden te voorkomen. Leg de sok een paar minuten tegen je slaap. Je zult merken dat de hoofdpijn flink zal zakken.

Vergeet vooral niet om deze handige tip te delen met alle gezinnen!