Bizar wat deze man na 45 jaar centjes sparen heeft opgehaald

Deze man Otha Anders begon al in 1960 met centjes te verzamelen. Dit is in het algemeen niet zo bijzonder om geld munten te bewaren en vooral te sparen. Het bijzondere aan dit verhaal is vooral dat de man maar liefst 45 jaar centen bij elkaar heeft gespaard die hij nooit op een spaarrekening bij een bank heeft gezet.

Hij begon de munten te sparen als goede herinnering om te bidden, elke keer dat hij een koperen cent zag liggen op de grond pakte hij het op. Hij dankte God altijd voor elke cent die hij vond.

Otha heeft een zware periode gehad in zijn leven. Financieel heeft hij het niet altijd goed voor elkaar gehad waardoor hij een hoop schulden en onbetaalbare rekeningen opbouwde. Zijn discipline was van zo groot belang om de munten bij elkaar te verzamelen. Hij twijfelde nooit om de munt gelijk in te ruilen.

Geld was voor hem absoluut niet het belangrijkste, hij vond zijn gezondheid en dat hij gelukkig was veel belangrijker. Geld is slechts iets wat het leven makkelijker maakt. Toch moest hij op een moment in zijn leven wel noodgedwongen zijn munten inwisselen.

Zijn collectie was zo bijzonder dat hij nooit koperen muntjes van vrienden of anderen aannam omdat de collectie vooral zijn eigen persoonlijke collectie moest blijven. Zijn eigendomsverzekering en overlijdensverzekering dekte de verzameling niet waardoor hij na 45 jaar besloot om zijn verzameling in te wisselen bij de bank. 5 vrienden waren er maar liefst nodig om de enorme verzameling naar de bank te dragen. De munten werden maar liefst 5 uur lang door een automatische machine geteld. Als je 45 jaar lang spaart kan het bedrag natuurlijk flink oplopen maar hoeveel was het uiteindelijk?

Toen het tellen eindelijk voorbij was waren er maar liefst meer dan een half miljoen muntstukjes geteld wat goed is voor maar liefst 5136,14 dollar! Hij kan op dit moment het geld goed gebruiken om enkele tandartsrekeningen af te betalen. Ga jij ook 45 jaar lang centjes sparen?