Ben jij vannacht ook een keer wakker geweest? Het tijdstip waarop dit gebeurt zegt veel over je gezondheid, DIT moet je echt even lezen!

We hebben er allemaal weleens last van.. Je wordt nachts  wakker, je kijkt op je wekker of klok en je ziet dat het nog lang geen tijd is om uit bed te gaan. Dit is natuurlijk lekker dat je nog paar uur kunt slapen en meestal val je weer snel in slaap. Andere mensen worden vaak wakker in de nacht en bij die mensen duurt het uren voordat ze weer in slaap vallen.

Je kunt natuurlijk ook slaapmiddelen en andere middeltjes bij de apotheek of dokter kopen maar dat is pure symptoombestrijding en op die manier negeer je het onderliggende probleem. Wist je dat het tijdstip dat je steeds  nachts wakker wordt veel zegt over je fysieke en mentale gezondheid.

kg

De traditionele Chinezen geneeskunde zegt veel over je innerlijke biologische klok en de organen in ons lichaam zijn onderworpen aan een cyclus van 24 uur. Elk 2 uur kent een ander orgaan een piek in de activiteit. Dat die orgaan juist meer of juist minder actief is.

Hoelaat wordt jij ongeveer altijd wakker in de nacht? Dat kan een signaal zijn dat er mogelijk iets mis is met een van je organen. Kijk hieronder wat het kan betekenen voor je.

  • Tussen 23 en 01 uur:  Deze 2 uren zijn vooral het piekmoment van je galblaas. Mocht je vaak wakker worden in dit tijdstip dan zegt je galblaas tegen je dat je minder vet voedsel moet eten of minder koffie/ alcohol moet drinken. Geestelijk gezien kan het betekenen dat je hard over jezelf en anderen oordeelt en hierdoor verbitterde gevoelens koestert.
  • Tussen 01 en 03 uur: Als je in deze uren wakker wordt dan kan het zijn dat er iets mis is met je lever. Geestelijk gezien kan het betekenen dat je boos bent of veel woede hebt die je niet op een goede manier kan verwerken.
  • Tussen 03 en 05 uur: Op dit tijdstip heb je te maken met je longen. Je moet vaak hoesten, en je hebt vaak last van slijm in je keel. Je kunt hiervoor het beste naar je huisarts gaan. Mentaal gezien kan het veel betekenen dat je verdriet hebt wat je niet gemakkelijk kunt verwerken.
  • Tussen 05 en 07 uur: In deze tijd is het vooral de piek van je dikke darm. Het kan te maken hebben met je spijsvertering, heb je daar weleens last van? Of heb je vaak last van een slechte adem of een opgeblazen gevoel? Geestelijk gezien betekent dit dat je vaak ontevreden bent over bepaalde dingen.

moe-wakker-wordenj-324x235

Op welk tijdstip wordt jij vaak wakker? En herken je deze symptomen? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen en vergeet dit belangrijke artikel vooral niet verder te DELEN met al je vrienden en familie leden op Facebook, zodat iedereen weet waar  op gezondheid gebied aan toe is!