Artsen zijn sprakeloos nu ze weten dat dit wondermiddeltje met slechts 2 ingrediënten goed is voor onze gezondheid.

Honing wordt al honderden jaren gebruikt tegen verschillende ziektes. De Grieken gebruikte honing altijd omdat ze er vooral in geloofde dat je daarmee ouder zou worden. De Egyptenaren deden er vooral hun wonden mee genezen terwijl de indianen er verschillende drankjes van maakte om je lichaam beter in balans te houden en om zich er vitaler en fitter van te voelen.

Kortom het is al lang bekend dat honing goed is voor meerdere aspecten voor je gehele lichaam. Veel geneeskundige dokteren en huisartsen raden het aan om honing te gebruiken in combinatie met kaneel.

Je kunt het als geneesmiddel gebruiken, maar ook preventief om ziektes te voorkomen. Natuurlijke ingrediënten werken vaak beter dan antibiotica en andere medicijnen. Ook zijn medicijnen en antibiotica erg duur in aanschaf bij de apotheek of op recept, tenzij je een goede zorgverzekering hebt afgesloten, zodat de verzekering de medicijnen kosten dekken.

eetlepel-honing

Hieronder hebben we een aantal positieve gezondheidsfeiten beschreven door het consumeren van honing en kaneel. Wij wisten dat honing en kaneel goed en gezond voor je waren, maar dat het goed is voor meerdere dingen hadden we niet verwacht. We hadden bijvoorbeeld niet verwacht dat je er je cholesterol gehalte mee kan laten verlagen.

1. Je cholesterolgehalte verlagen.

Verlaag je cholesterolgehalte met wel 10 procent door een mengsel te maken van één eetlepel honing en drie theelepels kaneel.

2. Bescherm jezelf tegen veel voorkomende ziektes.

Het is hierbij belangrijk dat je goed varieert met bijvoorbeeld je broodbeleg. In plaats van steeds een boterham met jam, hagelslag of chocoladepasta te pakken kun je als alternatief ook honing met kaneel pakken als beleg net zo lekker! Het risico op hartfalen wordt drastisch vermindert en je beschermt jezelf tegen veel voorkomende ziektes zoals verkoudheid, griep.

3. Het helpt bijzonder goed tegen spierpijn, gewrichtspijn en ontstekingen.

Sport je vaak intensief dan is het goed om dit drankje te consumeren om de spierpijn te verlichten. Ook helpt het goed bij  chronische artritis en ontstekingen in je lichaam. Meng wat honing met kaneel in een kopje gekookt water. Drink dit mengsel als een soort van thee 1 keer per dag om resultaat te voelen!

4. Het geneest infecties sneller en het versterkt je galblaas.

Dit mengsel van honing en kaneel geneest infecties sneller en het zorgt er ook goed voor dat je galblaas zal versterken. Consumeer een theelepel honing met kaneel per dag, zodat het je helpt tegen meerdere dingen..

5. Goede oplossing om keelpijn te verzachten, verkoudheid en griep.

Consumeer voor deze variant ook een theelepel honing met kaneel per dag om je beter te beschermen tegen verkoudheid en griep. Heb je last van keelpijn? Koop geen dure rommel bij de apotheek consumeer een theelepel honing kaneel per dag en de keelpijn zal snel verzachten en afnemen.

Wist jij dit al? Heb je het al weleens geprobeerd? Laat het ons weten en deel deze handige nuttige gezondheidsvoordelen verder met je vrienden en familie op Facebook!