Als je ontdekt waarom ze eierschalen in de oven doet gooi je ze echt nooit meer weg!

Eieren zijn echt heerlijk! Je kan me er elke ochtend mee wakker maken. Ze zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of mogelijk als avondmaal bij groente en aardappelen of misschien wel in een salade. De eierschalen gooiden wij altijd weg, want ja wat kun je nou doen met de eierschalen zou je nu denken?

Wist je dat 1 eierschaal maar liefst uit 90% calcium bestaat? Dit is dus zonde om weg te gooien want deze eierschalen zijn namelijk erg gezond voor je botten.

esghhh

De nationale gezondheidsorganisatie heeft bewezen dat fijn gemalen eierschalen een goede maar vooral gezonde methode is om calcium binnen te krijgen in je lichaam. In de onderstaande video kun je precies stap voor stap bekijken hoe je de eierschalen om kan toveren tot calcium poeder. Wil je bijvoorbeeld een lekkere smoothie maken voeg er dan een halve theelepel eigen gemaakte calcium poeder aan toe om je lijf een vitamine boost te geven!

Bekijk hieronder de handige bereiding video. Ga jij dit proberen om meer calcium binnen te krijgen? Laat het ons weten en DEEL dit recept vooral verder met je vrienden op Facebook! Ze zullen je dankbaar zijn.