6 redenen waarom pittig eten goed voor je is!

Voor sommige mensen kan hun maaltijd niet heet genoeg zijn. Andere mensen blijven maar naar de kraan lopen bij het eten van een stukje chilipeper. Pittige eten is erg populair in bepaalde culturen. Denk bijvoorbeeld aan Mexicaans of Indies eten.

In dit artikel vertellen we je waarom het goed is om af en toe wat pepers, habanero’s, kurkuma of curry pasta toe te voegen aan je maaltijd. In dit artikel vertellen we je over de 7 gezondheidsvoordelen van pittige eten.

1. Pittig eten verlaagt je bloeddruk
Klinkt erg tegenstrijdig. Hoe kan het nou dat je bloeddruk lager wordt als je als die zwetende mensen ziet. In peper zit onder andere vitamine A en C, die je bloedvaten versterken. In peper zit ook de stof capsaïcine. Dit stofje zorgt voor de hete smaak van de peper. Deze stof laat het bloed sneller door je lichaam stromen en verlaagt zodoende de bloeddruk.

2. Pittig werkt stress verlagend
Bij pittig eten komt het hormoon Serotine vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat je een stuk ontspannender wordt. Knaag de volgende keer in een peper in plaats van een zak snoep of chips.

Lees op de volgende pagina 2 de overige 5 voordelen van pittig eten!