5 super oefeningen die je onderkin doen verdwijnen

Een dubbele onder kin wordt niet echt als aantrekkelijk ervaren. In de loop der jaren krijgen steeds meer mensen hier last van. Een dubbele onderkin komt vaker voor bij volslanke mensen. Maar ook magere mensen kunnen er last van hebben. Gelukkig is er iets aan te doen.

Een dubbele onderkin ontstaat door een ophoping van vet. Eigenlijk hetzelfde als vet rond de benen, billen en buik. Met een streng dieet kom je niet van je onderkin af. Gelukkig zijn er wel oefeningen die er voor zorgen dat je weer een mooi strak gezicht krijgt.


1. Je gezicht uitsteken
Doe je gezicht naar voren en span de huid van je onderkin. Herhaal dit 10 keer per oefening. Voordeel van deze oefening is dat je het overal kan doen. In de auto, op het werk of als je op het toilet zit.
2. de duckface
Kin omhoog en doe als of je een selfie met “duckFace” maakt. Dit helpt je lippen en stimuleert de elasticiteit van je nekspieren.
3. de “centenbak”
Deze oefening gaat vreemde gezichten geven als je dit in gezelschap doet van andere mensen. Doe je onderlip over je ondertanden zodat je een centenbak krijgt.
4. Masseren
Eenvoudig de huid van je onderkin masseren zorg er voor dat de spieren strakker worden. Zo verdwijnt je onderkin.
5. Je neus aanraken.
Probeer met je tong het puntje van je neus aan te raken. Met deze oefening span je de spieren aan.

In onderstaande video zie je nog een aantal supertips om van je dubbele onderkin af te komen.