4 Waarschuwingssignalen van diabetes die je nooit mag negeren

1 Vaker plassen

Een van de grootste symptomen van diabetes is dat je veel vaker moet plassen dan anderen. Het lichaam wilt graag teveel aan suiker uit het bloed krijgen waardoor de nieren harder moeten werken. Als de nieren hard hebben gewerkt zul je vaker moeten plassen om het suiker uit je lichaam te krijgen.

2 Wazig beeld

Een te hoog bloedsuikerniveau kan de lens van je ogen doen zwellen waardoor je slechter kunt zien. Daarnaast kan diabetes ook de zenuwen aantasten die vooral de traanproductie controleren.

3 Extra grote honger

In het begin van de ziekte Diabetes hebben veel mensen vaak meer trek in eten en drinken. De glucose uit het bloed kan moeilijker de cellen binnen treden waardoor het geconsumeerde eten niet wordt omgezet in energie. Hierdoor blijft de trek ontstaan en wil je alleen maar meer eten.

4 Gewichtsverlies

Het is natuurlijk fijn om gewicht te verliezen als je hard aan het sporten bent of gezonder aan het eten bent. Als je lichaam hard werkt en daardoor veel vocht verwijderd dan leidt dit tot gewichtsverlies. Als dit gebeurt zonder dat je dit wilt dan kan dat een belangrijke teken van diabetes zijn.

Vond jij deze waarschuwingssignalen belangrijk? DEEL ze dan vooral verder met je vrienden en familie!