Deze theesoort helpt bij chronische vermoeidheid en pijnlijke gewrichten

Tijm rijkt heerlijk, heeft bijzondere geneeskundige krachten en je kan er een heerlijke thee van maken. Heb je er ooit weleens aan gedacht om Tijm thee te zetten?

Het kruid Tijm komt oorspronkelijk uit gebieden rond de Middellandse Zee. De oude Romeinen dichtte dit kruid al divers positieve eigenschappen toe. Zo versterkt Tijm het immuunsysteem, helpt het chronische vermoeid voorkomen. Verder stimuleert het de bloedsomloop en ondersteunt het de hartfunctie.


Een kopje Thee met Tijm is eenvoudig te maken. Wat je nodig hebt is kokend water en organische Tijm. Per kopje heb je een theelepel tijm nodig. Doe een theelepel tijm in je kopje giet er warm water bij en laat de thee 5 minuten trekken. Doe de thee vervolgens door een theezeef en genieten maar.

Wist je dat Tijm rijk is aan vitamine C, A, B-vitaminen en foliumzuur. Verder bevat het onder andere kalium, ijzer en calcium. Positieve eigenschap van tijm is verder dat het je bloeddruk reguleert en helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen.

Een reden te meer om ene keer een kopje thee met Tijm te proberen. We zijn er van overtuigd dat je je snel beter zal voelen.

Deel dit bericht met je vrienden.